GUL

Hej venterummet ?

Jeg tænker det måske er her jeg kan dele min historie og møde mest forståelse for det man har mistet ? Beklager for min lange besked, men synes alle detaljerne er vigtige. Især hvis nogle oplever det sammen som jeg. 

Torsdag den 16/4-2020 tager jeg en tidlig graviditets test, forventer menses fredag den 17/4-2020 men da jeg dagene forinden havde været meget følsom og anderledes end jeg plejede,tænkte jeg at jeg sgu nok hellere måtte teste – den var negativ. Fredagen gik og menses var ikke kommet, det plejer at komme ret præcist på den dag jeg forventer det. Derfor tog jeg en alm graviditets test igen lørdag morgen den 18/4-2020, og den er ultrasvagt positiv!! Jeg tør ikke tro mine egne øjne – men det er altså rigtig, den var der og den var positiv. Søndag den 19/4-2020 får jeg brunt udflåd igennem hele dagen, jeg ringer derfor til min læge mandag morgen og han vælger at tage en blodprøve på mig den 21/4-2020, han siger det kan være fordi min menses rigtig skulle være kommet nu, og det er ikke alle gravide kroppe der kan nå at “bremse” det i tide, det kan selvfølgelig også være fordi jeg er igang med at abortere. Blodprøven kommer positiv tilbage og viser et hcg på 33. Ugen ud fortsætter det brune udflåd og lørdag den 25/4-2020 oplever jeg en rigtig pletblødning – jeg er knust. Jeg er sikker på at nu er det slut. men det bliver aldrig til mere end et par pletblødninger i løbet af eftermiddagen også tilbage til det brune udflåd igen. Den 28/4-2020 tager de endnu en blodprøve for at se om det stiger, det gør det – den er nu steget til 236, lige præcis som den skulle. Men det brune udflåd fortsætter hver dag og søndag den 3/5-2020 oplever jeg endnu et tilfælde af pletblødning. Mandag den 4/5-2020 får jeg taget endnu en blodprøve, som igen viser at hcg stiger som det skal, 1371… Da jeg kommer hjem, pletbløder jeg igen. Jeg ringer til lægen og han får sendt mig til scanning på sygehuset onsdag den 6/5-2020. På scanningen er der INTET at se, udover en fortykning af min livmoder slimhinde, de mener så at med min flotte stigning af hcgog min tykke slimhinde at der gemmer sig en graviditet et sted, men hvor ved man ikke? De siger det kan være jeg bare ikke er lige så langt som forventet eller at jeg er igang med en spontan abort. Jeg bliver sendt hjem med en tid til kontrolscanning 12!!! dage efter, altså de vil først se mig igen mandag den 18/5-2020 hvis altså jeg ikke oplevede kraftig blødning eller kraftige smerter inden da. Min mavefornemmelse har hele vejen igennem sagt, at der er noget ved denne graviditet der ikke er helt normal. Men hvad vidste jeg jo ikke? Det er første gang jeg er gravid. Men grundet min mavefornemmelse, tålmodighed og at jeg ikke oplevede hverken pletblødning, kraftig blødning eller smerter og det brune udflåd var minimalt, blev min kæreste og jeg enige om at vi tog på en privat scanningsklinik tirsdag den 12/5-2020. Her finder den søde jordemoder en blommesæk med et fosteranlæg på ca 7 uger, med hjerteblink – desværre udenfor min livmoder ?. Hun ringer ud til sygehuset og de spørger om jeg kan vente til onsdag, da jeg jo ingen smerter har? Øh ja det må jeg jo gøre så. jeg får et scanningsbillede med af jordemoderen samt en skriftlig henvisning, da hun ikke kan sende det elektronisk til sygehuset. Da jeg så kommer ud på sygehuset onsdag den 13/5-2020 vidste lægen som skulle scanne mig ikke engang hvorfor, for det havde sekretæren ikke skrevet ind i systemet. Så lægen troede bare det var en kontrol scanning af en tidlig gravid. indtil jeg gav hende scanningsbillederne og henvisningen… Hun blev meget ked af at hun ikke var velinformeret, men jeg sagde det var ok – vi er jo kun mennesker. Lægen scannede mig og kunne ligesom jordemoderen konstatere en graviditet udenfor livmoderen med et fosteranlæg på 7 uger og hjerteblink. Jeg blev indlagt på sygehuset kl 12:30 og kl18:30 blev jeg opereret hvor de fjernede graviditeten og min venstre æggeleder ?. Alt det her på sygehuset måtte jeg gennemgå uden min kæreste, da han grundet disse corona tider ikke på noget tidspunkt måtte komme ind på sygehuset ?. Lørdag den 16/5-2020 begyndt jeg at få rigtig slemme menstruationssmerter, ligesom lægen havde sagt at jeg ville gøre en dag efter operationen – for min krop skulle selv udstøde slimhinden, og det gjorde den også. Smerterne forsvandt med det samme efterfølgende og jeg pletblødte i ca 4 dage. Alt i alt er jeg okay efter omstændighederne, jeg var meget øm efter kikkertoperationen hvor de har været igennem maven 4 steder og jeg har selvfølgelig været igang med at bearbejde oplevelsen og tabet af en ønsket graviditet samt min venstre æggeleder. Heldigvis er det ikke umuligt at blive gravid igen med 1 æggeleder ❤️ sådan siger de da hvertfald ? Men jeg er glad for at jeg under hele dette forløb blev ved med at tage kontakt tilmin læge og at vi fulgte mavefornemmelsen og betalte os fra en scanning. 12 dage ville være lang tid at skulle gå fra en scanning hvor de ikke kan se noget og det så viser sig at være en graviditet udenfor livmoderen – det kunne jo være gået grusomt galt ? det gjorde det heldigvis ikke, min æggeleder nåede ikke at springe. Men måske det kun er fordi jeg stolede så meget på min egen mavefornemmelse og krop.❤️ Vi måtte ikke gå igang med projekt baby igen før jeg havde haft en rigtig menstruation, den kom heldigvis på cyklusdag 29 efter udstødelsen af slimhinden. Vi er derfor endelig gået igang med projekt baby igen ?? Jeg synes det er vigtigt også at få sat fokus på graviditeterne der sidder udenfor livmoderen, de siger det kun sker for 2% af alle gravide. Jeg havde aldrig troet det skulle ske for mig.

En beretning skrevet af Fie Rimmer Froholt Pedersen

Tak for den Fie ❤️

3 Responses to “GUL”

Author's gravatar

Jeg sidder helt med tårer ned af kinderne efter jeg læste dette opslag! For jeg har prøvet næsten PRÆCIS det samme. Med en GUL og blev opereret d. 14/2-20. Også min første graviditet.

Det dog ikke lykkedes os endnu. Men vi håber.
Jeg har været ret sårbar og følt mig lidt alene – da jeg ingen kender som har prøvet det samme.
En veninde anbefalte mig denne podcasts så glæder mig meget til at følge med ♥️♥️

  Author's gravatar

  Hej Anna Sofie.

  Ja, det er en rørende historie – det gør mig ondt, du har skullet igennem et tilsvarende forløb.
  Dejligt, at din veninde har anbefalet os – jeg håber, du også finder et fællesskab i podcasten <3.

  /Anne-Kirstine

  Author's gravatar

  Hej Anna Sofie,
  Er ked af at høre du har været igennem det samme som jeg. Jeg følte mig også helt alene, derfor begyndte jeg at sige det højt og fortælle om min oplevelse. Det gik hurtigt op for mig hvor mange der havde prøvet det samme eller lignende, men det er desværre ikke noget man høre om før man har prøvet det selv. Det synes jeg er meget mystisk, især fordi ufrivillig abort er der rigtig mange der oplever. Hvis du har lyst og brug for at snakke med en som har været igennem det samme som dig, så må du gerne skrive til mig.
  Knus Fie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *