TEST, TEST, TEST. HVAD MED DIN MAND?

Planlagt graviditet. Hvad med din mand?

#reklame
Dette indlæg er lavet i samarbejde med www.babyplan.dk

Da jeg startede med at prøve at blive gravid købte jeg mig fattig i ægløsnings
Test og “tidlig” graviditetsteste.

Først ifb med research til podcasten fandt jeg ud at at det var muligt at købe en hjemmetest til mænd. Altså en test der kan fortælle om manden har hurtige eller langsomme svømmere. Må indrømme det tog mig lidt med bukserne nede. Hvorfor i alverden har jeg aldrig tænkt på dette før.

Det giver jo super god mening at teste manden fra start af på samme vilkår som at jeg som kvinde har købt mig fattig i æg og graviditets test.
Den sædkvalitetstest vi har testet koster 369kr. Nu er jeg selv blevet gravid med min mand 4 gange dog har jeg intet barn endnu, men tænk hvis vi havde brugt et år på at blive gravide for at finde ud af at sædkvaliteten er i bund eller kunne forbedres. Derfor skulle vi selvfølgelig teste herhjemme om der kunne være sket forandringer i min mands sædceller da vi ikke har opnået graviditet et år efter sidste abort.

Jeg var overrasket over den fine vejledning der fulgte med, det var sgu noget nemmere end at samle en ikea reol, og så var det også en hyggelig ting at gøre sammen. Heldigvis var min mand ikke nervøs for udfaldet men tænker det selvfølgelig kan være en følsom ting at tage sådan en test. Men hellere vide det før end siden så man kan gøre noget ved det.

Nogen af de ting vi kvinder gør for at optimere vores frugtbarhed er måske nemmere at få igennem hos ens partner efter en sådan test. Jeg har ihvertfald haft utroligt svært ved at få min mand til at spise sundere og drikke mindre alkohol. ikke at han drikker meget haha, men han kan godt lide at gå ud med vennerne eller til koncert et par gange om mdr og der får den ikke for lidt, så havde hans test vist mindre gode sædceller så havde jeg nok sagt hør her kammerat du må lige igang med at optimere din sæd . haha.

Jeg ville lige anbefale det da jeg oprigtigt kunne se ideen i ikke at spilde tiden. Og måske også få vores kære mænd lidt mere med på banen i det her graviditets show.

//Ditte Marie

her er brugsanvisningen
testkit
her har vi ventet 30 min, og hvis i kigger nede i det lille hul i toppen så er testen helt mørkelilla. helt som den skal være, det var dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *